Voorzorg

Het is altijd mogelijk om van tevoren al eens met een van onze uitvaartverzorgers om de tafel te gaan. Bijvoorbeeld wanneer u ongeneeslijk ziek bent of wanneer een familielid niet lang meer te leven heeft. En wist u dat het ook mogelijk is om zomaar, wanneer de dood zich nog niet concreet heeft aangekondigd, een oriënterend en vrijblijvend gesprek met ons te voeren? Hoewel de uitvaart vaak een beladen en moeilijk onderwerp is, kan het zeker rust geven om in het stadium voor het overlijden al eens de wensen en mogelijkheden te bespreken. Dit kan bij ons op kantoor, bij u thuis of ergens anders. Waar u maar wilt.

Eigen uitvaart

Het leven kan soms anders lopen dan verwacht. U kunt op een punt in uw leven komen dat u weet dat u op korte termijn zal komen te overlijden. Misschien heeft u nog de mogelijkheid om uw wensen voor uw uitvaart te bespreken of vast te leggen. Het kan uzelf en uw familie rust geven als een aantal belangrijke dingen al besloten of geregeld zijn. In een persoonlijk gesprek zullen we u, indien gewenst natuurlijk met uw familie, hier zo goed mogelijk bij begeleiden. We kunnen u helpen uw wensen concreet te maken, de kist of muziek uit te kiezen of de invulling van de afscheidsceremonie met u te bepalen. Heeft u geen specifieke ideeën over uw uitvaart? Een gesprek met een uitvaartverzorger kan ook ter inspiratie dienen. Heeft u juist een bijzondere laatste wens voor uw uitvaart? Een ongewone locatie, een speciale invulling van de herdenkingsdienst of bijzonder vervoer? Twijfel niet het ons te laten weten, er is namelijk heel veel mogelijk. Onze medewerkers doen er alles aan om u een mooi en persoonlijk afscheid te geven.

Uitvaart van een familielid

Nadert de dood van een van uw naaste familieleden en vindt u het fijn alvast eens te praten over de mogelijkheden rondom de uitvaart? Vindt u het een prettig idee geïnformeerd te zijn over de vragen en beslissingen die op u af komen als uw familielid overlijdt? Of wilt u alvast weten welke stappen er genomen moeten worden na het moment van overlijden? Of welke kosten een uitvaart met zich meebrengt? Ook hier is Myosotis voor. Wij vertellen u wat u kunt verwachten en over welke vraagstukken u eventueel al na zou kunnen denken. Wellicht kunt u bepaalde onderwerpen nog bespreken met uw familielid. Hoe beladen misschien ook, onze ervaring leert ons dat het vaak rust geeft als u weet wat de wensen van uw familielid waren. Het is een fijn idee als de laatste wensen kunnen worden gerealiseerd en de uitvaart echt past bij de overleden persoon. Wij doen er alles aan u hier zo goed mogelijk bij te helpen en te zorgen voor een mooi en waardig afscheid.

Oriënterend gesprek

Wilt u zomaar eens praten over de mogelijkheden rondom een uitvaart? Of uw wensen van uw eigen uitvaart al aan ons doorgeven, zonder dat daar direct een aanleiding voor is? Dat kan. Zonder kosten of verplichtingen. Misschien voelt het wat onwennig, maar we kunnen ons ook voorstellen dat het juist prettig is om uw wensen vooraf al kenbaar te maken, zodat uw familieleden niet voor moeilijke vraagstukken komen te staan op het moment dat u (onverwachts) komt te overlijden. Weet u al welke muziek er gedraaid moet worden op uw uitvaart of wilt u er zeker van zijn dat er geen koffie met cake, maar wijn met sushi geserveerd wordt na de plechtigheid? Heeft u al een keuze gemaakt tussen begraven en cremeren? Geef deze wensen dan vast aan ons  door. Wij bewaren het vertrouwelijk in ons archief. Het is ook mogelijk om in een oriënterend gesprek de kosten van uw uitvaart al (gedeeltelijk) in kaart te brengen, zodat u hier uw verzekering of spaarplan op aan kunt passen. Eigenlijk is alles mogelijk. Voelt u zich dus vrij eens met ons van gedachten te wisselen.

Direct contact

Heeft u vragen of speciale wensen? Neem gerust contact met ons op via:

020 - 453 71 16 info@uitvaartverzorgingmyosotis.nlOverlijden melden?