Geschiedenis

Myosotis werd in 1997 opgericht en betekent ‘vergeet mij niet’. Myosotis is een bloem (Vergeet-mij-nietje) welke symbool staat voor liefde en herinnering. Het onderstreept meteen de missie van het bedrijf: De overledene op een zo goed, liefdevolle en persoonlijk mogelijke manier herinneren en zorgen dat deze herinneringen bewaard blijven voor de nabestaanden.

Uitvaartverzorging Myosotis is ontstaan vanuit de gedachte dat een uitvaart altijd persoonlijk en uniek zou moeten zijn. Oprichters Bob en Charles werkten samen in de zorg en hadden in die context veel te maken met de dood. De uitvaarten die zij bezochten waren vaak traditioneel en standaard. Veel begrafenissen en crematies verliepen op eenzelfde manier, waarbij (te) weinig echte aandacht werd besteed aan de overleden persoon.

Wie was hij of zij? Hoe zag het leven van deze persoon eruit en wat heeft hij of zij betekend voor de mensen om zich heen? In de plechtigheden die Charles en Bob bezochten, werden deze vragen vaak niet beantwoord. Dat moest toch beter kunnen? Een uitvaart moet persoonlijk zijn, vonden zij. Waarbij het leven van de overledene centraal staat en de invulling van het afscheid niet door de uitvaartondernemer, maar door de familie en vrienden van de overledene bepaald zou worden. 

Direct contact

Heeft u vragen of speciale wensen? Neem gerust contact met ons op via:

020 - 453 71 16 info@uitvaartverzorgingmyosotis.nlOverlijden melden?