Dit register is aangemaakt door Ton Hubregtse op 26 januari 2024 en blijft zichtbaar tot 26 april 2024

drs. Frederike Cornelia Anne (Lilian) Caris

27 januari 1954 te Noordwijkerhout 26 januari 2024 te Amsterdam

Intens dankbaar voor de liefde die zij ons heeft geschonken, delen wij u verdrietig mede, dat na een afnemende gezondheid mijn lieve vrouw, onze moeder en mijn schoonmoeder is overleden.

Ik heb Lilian met veel plezier lesgegeven op de Vertalersvakschool; daarna kwamen we elkaar regelmatig tegen op vertalersbijeenkomsten en praatten we altijd even bij. Het doet me verdriet dat zij er niet meer is.

Op 29 januari 2024 om 16:12 uur getekend door: Josephine Rijnaarts

Lilian was een van de leden van het eerste uur van broodfonds de Dokwerkers in Amsterdam, dat in februari 2019 werd opgericht.

Op de laatste bestuursvergadering in november 2023 werd er een bijzondere brief van jou voorgelezen, een brief waarin je je afscheid aankondigde omdat je vanwege je slechter wordende gezondheid definitief moest stoppen met werken.

Uiteindelijk kwam het bericht van je overlijden afgelopen vrijdag toch nog als een schok. Lilian, je hebt een bijdrage geleverd aan een collectief bedoeld om niet alleen jezelf maar ook anderen door moeilijke tijden te helpen; bedankt daarvoor.

Bestuur broodfonds De Dokwerkers - Amsterdam

Op 29 januari 2024 om 18:44 uur getekend door: Broodfonds De Dokwerkers

Ik heb Lilian via Het Broodfonds gekend, een hele vriendelijke en leuke vrouw.
Ze was er vanaf het begin bij aangesloten dus we hebben haar vaak om ons heen gehad.
Wat een ontzettend verdrietig nieuws om te horen dat ze is overleden...
Ik wens haar familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Rust zacht Lilian.

Lieve groeten,

Hendrickje

Op 30 januari 2024 om 07:11 uur getekend door: Hendrickje van de Ven

Gecondoleerd van een vakgenoot en medestudent.

Op 30 januari 2024 om 08:48 uur getekend door: Huub Stegeman

Wat een verdrietig nieuws over het overlijden van Lilian. We kenden elkaar van ons broodfonds, waar zij net als ik vanaf de oprichting bij zat. Bij een broodfonds steunen we elkaar financieel wanneer iemand door ziekte niet kan werken, iets wat Lilian dan ook gedaan heeft, maar we verwachten niet definitief van een van onze leden afscheid te moeten nemen. Heel veel sterkte en liefs voor haar dierbaren!

Gecondoleerd,

Maaike

Op 30 januari 2024 om 14:48 uur getekend door: Maaike

Uitgeverij Cossee houdt Lilian in zeer goede herinnering vanwege onze vlekkeloze samenwerking. Lilian werkte aan vele vertalingen uit het Duits voor onze uitgeverij en had veel verschillende taalregisters tot haar beschikking. Samen met Jantsje Post leverde ze een belangrijke bijdrage aan het precisie werk dat vertalen is. Wij condoleren de familie met het grote gemis. Namens ons allen bij Cossee, Eva Cossée en Christoph Buchwald

Op 01 februari 2024 om 11:07 uur getekend door: Eva Cossee

Lilian is mijn nichtje. En een van de 4 dochters van ome Loet en tante Leuntje. Ik heb fijne herinneringen aan onze jeugd: wij logeerden in Noordwijkerhout en jullie logeerden bij ons in Weert. Na onze middelbare school zijn we elkaar uit het oog verloren. Maar nu wil ik toch aan haar man en zonen en schoondochter laten weten dat ik aan jullie denk. Van harte gecondoleerd. Moge zij rusten in vrede. Famke

Op 01 februari 2024 om 14:12 uur getekend door: Famke Weerts

Gecondoleerd met het overlijden van Lilian. Veel sterkte en houd de herinneringen aan haar levend.


Frank en Monique Caris-Frenken
(Frank is de zoon van Huub Caris (broer van Loet), neef van Lilian)

Op 04 februari 2024 om 10:23 uur getekend door: Frank en Monique Caris-Frenken

Met liefdevolle herinneringen aan Lilian. Altijd een warm welkom voor onze zoon Jip, vast speelkameraad van Wouter. Voor ons hele fijne "buren" in ons Buitenlust. Veel sterkte en liefs Ton, Marijn, Wouter en haar dierbaren.
Ineke van Woensel

Op 04 februari 2024 om 18:18 uur getekend door: Ineke van Woensel

Ik zing in het koor Voice Female, waar Lilian ook vele jaren in heeft gezongen. Ze was heel betrokken en zette zich in voor teksten en vertalingen van onze liederen. We zullen haar missen.

Op 05 februari 2024 om 09:28 uur getekend door: Hetty Zalmstra

Ik leerde Lilian kennen toen we samen op zoek gingen naar een broodfonds. De eerste jaren bezochten we samen de bijeenkomsten van de Dokwerkers en spraken we elkaar geregeld. Ons contact voelde al snel vertrouwd en ik raakte erg op haar gesteld. Ik wens de nabestaanden veel sterkte met het verlies. Lidewij

Op 11 februari 2024 om 14:10 uur getekend door: Lidewij

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst