Dit register is aangemaakt door Daan Petri op 07 november 2022 en blijft zichtbaar tot 07 februari 2023

Mart Petri

21 mei 1943 te Diepenveen 04 november 2022 te Weesp

DR. MART PETRI
raadgever

maar boven alles
vader, geliefde

is overleden.

Schrijf alsjeblieft alle herinneringen aan Mart op die je met zijn dierbaren wilt delen.

Hoewel ik nooit helemaal gewend geraakt ben aan Mart’s stijl van communiceren mocht ik jarenlang graag met hem samenwerken op het APS. En daarna waren de bezoeken aan Beets altijd een klein feestje. En van hem heb ik geleerd naar van alles in het leven anders te kijken. Maar ook: nooit zullen Monique, mijn vrouw, en ik vergeten dat Mart, nadat hij bij ons gegeten had, een favoriete pop van onze dochter Judith is gaan ophalen en ‘s ochtends voor dag en dauw bij onze voordeur heeft neergezet. Judith was die pop in Zaandam vergeten mee te nemen en ontroostbaar. Zo’n pop-ophaal-actie, dat was Mart ook. Een niet altijd gemakkelijke maar op zijn manier steeds integere man die veel te bieden had is niet meer. Ik gun ieder van jullie met ertoe doende herinneringen, herinneringen die het verschil maken afscheid van hem te nemen.

Groet, Maurice van Werkhooven

Op 08 november 2022 om 15:09 uur getekend door: Maurice van Werkhooven

Mart en ik hebben elkaar augustus 1970 voor het eerst ontmoet in de Piet Heinstraat in Groningen. Voor beiden een spannende periode: hij bijna klaar met zijn studie en ik begon net met mijn studie economie. Mart vond ik soms moeilijk te volgen maar het bleef altijd spannend en het maakte nieuwsgierig. Blijkbaar voor beide waardevol: voor hem was ik de jonge vriend en voor mij bleef voor mij een oudere broer. Dat geeft een geborgenheid die blijft.

Op 08 november 2022 om 15:58 uur getekend door: Wiens van Asselt

Mart zal ik nooit vergeten. Als student stond hij mij belangeloos bij in een procedure tegenover het bestuur van de lerarenopleiding d'Witte Leli in Amsterdam. Mart verdiepte zich in mijn verhaal en zorgde ervoor dat de bezwaarcommissie mijn bezwaar gegrond verklaarde en alle maatregelen tegen mij van tafel wist te vegen.

nooit zal ik vergeten de openingszin van Mart tegenover de commissieleden: "Natuurlijk is het zo dat aan deze student terecht een maatregel is/ maatregelen zijn opgelegd...". Ik dacht daar ga ik.
Vervolgens legde Mart zeer uitvoerig uit onder welke voorwaarden maatregelen als genoemd zouden kunnen worden opgelegd. Aan geen enkele voorwaarde was door het bestuur van de lerarenopleiding voldaan. Drie uur later waren alle maatregelen ingetrokken en mijn bezwaar gegrond verklaard. Mart een mooi mens - sterkte voor de familieleden

Op 09 november 2022 om 07:26 uur getekend door: pom wolff

Mart was altijd bereid om zijn, vaak ietwat dwarse, ideeën te delen en uit te leggen waar ze vandaag kwamen. Dat maakte hem voor mij tot een leermeester waar ik, die alleen om de inhoud, maar zeker ook om de werkwijze, tot op de dag van vandaag met plezier aan terugdenk en wiens lessen altijd in praktijk gebracht zullen blijven worden.
Mensen als Mart zijn onmisbaar voor organisaties omdat ze vragen blijven stellen en onverwachte antwoorden blijven geven.

een mooi mens is overleden ... veel sterke aan familie en vrienden

Op 09 november 2022 om 07:33 uur getekend door: Frank van Hout

Wat een schokkend bericht, vanochtend in mijn mailbox. En bijzonder hoe opeens mijn vele ontmoetingen met Mart aan mijn innerlijk oog voorbijtrekken. Een bijzondere vriend, sommige periodes meer nabij, andere periodes meer op afstand.
Ik heb Mart ontmoet toen ik werkte op de afdeling nascholing van de lerarenopleiding aan de Hogeschool Holland en hij op het APS. Hij was bezig met de ontwikkeling van zijn ‘vliegermodel’ en gebruikte mij als klankbord daarbij. Bij zijn promotie was ik -samen met Leon de Caluwé- paranymf.
We ontdekten al gauw dat we op dezelfde dag jarig waren. Ik zal nooit vergeten hoe hij op een avond -21 mei ergens eind jaren ’80- onverwacht aanbelde en met een ongelooflijk kitscherig metallic kleurig servies voor de deur stond. Kort daarvoor, toen ik samen met hem terugliep van een werkbespreking, had ik in een etalage dit servies zien staan. Mart had mijn verraste uitroep ‘oh, moet je dat zien!’ gehoord als bewondering.
Jarenlang hebben we rond de 21ste mei samen onze verjaardag gevierd met een lunch waarbij we onze levens doornamen. Op de Mart-manier – altijd een beetje vreemd. In de coronaperiode is daar de klad in gekomen.
Een bijzondere vogel is weggevlogen.
Reina de Wit

Op 09 november 2022 om 11:25 uur getekend door: Reina de Wit

I met Mart in the mid-1980’s when I had only recently arrived in the Netherlands. I was a young person with no education, doing odd jobs and struggling to figure out what do with myself. Why he took the trouble to get to know me a bit, I don’t know. He already had more than enough professional and personal responsibilities. But he remembered me, and in the following years, supported me at various moments with references for work, advice on school assignments I was struggling with, and in other ways.
I came to know Mart as an intelligent, warm-hearted stoic who took up the hard and literally unending work of moving institutions in a better direction. I learned from his example and try to follow it in my work today. I'll miss his humor, his incredible openness, his kindness and his wisdom about crowds and the people that move them. Mart's professional expertise was about groups, but Mart saw people. Happily, I was one of them. My sincere condolences to his family, and all who knew and loved him.

Op 10 november 2022 om 18:59 uur getekend door: James M. Boekbinder

,,Rustig, Mart!” Dat waren mijn laatste woorden waarop je reageerde in het verpleeghuis.
De onderwijskunde bracht ons samen. Nooit een saai moment met jou. Veel mooie reizen, vaak op het water. Een thuisbevalling aan de Bloemgracht. We hebben Taco met liefde grootgebracht, ieder op eigen wijze. Hij is voor mij een goed gezelschap, zeker sinds Solmaz bij hem is. Vanaf nu hebben je kinderen meer vrijheid om te genieten van hun eigen leven.
Rust zacht,
Klari Janne Polder

Op 15 november 2022 om 12:04 uur getekend door: Klari Janne Polder

We kennen Mart niet persoonlijk, maar Taco vertelt graag hoe zijn fietsvakanties waren met zijn vader. Welke afstanden ze afgelegd hadden en op welke plekken ze beland waren. Erg indrukwekkend die avonturen!

We wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijden!

Op 16 november 2022 om 09:35 uur getekend door: Max en Winnie

Veel van zijn colleges geleerd. Inspirerend, nog steeds toepasbaar. Een beminnelijk mens. Dank voor alles.

Op 28 november 2022 om 15:54 uur getekend door: Cor Verheul

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst