Dit register is aangemaakt door dhr. Krimp op 25 juli 2022 en blijft zichtbaar tot 25 oktober 2022

Toke Krimp

02 mei 1944 te Schoorl 22 juli 2022 te Amsterdam

Een creatieve en sociale vrouw is van ons heengegaan. Haar werkzame leven getuigde daarvan in het onderwijs aan meervoudig gehandicapte kinderen. Daarna heeft zij dit nog in de praktijk gebracht als mentor van alleenstaande ouderen.

Allereerst voor alle betrokkenen dichtbij en veraf sterkte bij het verlies van Toke.
Wij hebben Toke zo’n 4 jaar geleden leren kennen toen zij samen met Josef hun nieuwe chalet betrokken in St. Anthonis op camping “de Ullingse bergen”. En hebben hen leren kennen als fijne sportieve mensen die vaak onderweg waren voor een stevige wandeling door de door hen zo geliefde natuur. Toen het wandelen niet meer ging, kwamen de fietsen voor flinke tochten door het Brabantse land. De ziekte en het overlijden van Josef hakte er natuurlijk diep in en stond Toke er alleen voor. Ze vertelde regelmatig, dat haar familie haar zo geweldig had geholpen in die moeilijke tijd.
Toch duurde het niet lang dat we haar weer zagen bij hun mooie zwarte chalet. Toke had de tuin weer helemaal opgeknapt met wat hulp. Ze had heel veel plezier in het bezig zijn met het ontwerpen van de tuin en op de knieën te liggen in het gras en de bloembedden. Altijd opgewekt, altijd belangstellend in de mensen in haar “camping straatje”.
In april gaf ze via Whats app nog aan dat ze vlak voor de verhuizing stond.. dat zou in mei gebeuren. En zou ze deze zomer weer onze buurvrouw zijn in Brabant.
Groot was dan ook de schrik toen de post kwam en we vernamen dat Toke was overleden. Voor ons heel plotseling en zo onwerkelijk.
We herinneren haar als een sterke betrokken vrouw, met liefde voor het leven en natuur.. voor haar Amsterdam en Artis waar ze graag even een kopje koffie dronk.
Wij zullen haar missen!

Op 27 juli 2022 om 06:12 uur getekend door: Rein en Greetje Reurich

Gecondoleerd met het verlies van Toke. Wij hebben Toke en Josef leren kennen toen wij ruim 9 jaar geleden in de Plantage Lepellaan zijn komen wonen. Wij hebben altijd een fijn contact met Toke en Josef gehad. Wij herinneren Toke als een gezellige, sociale en ondernemende buurtgenote. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe.
Dick, Mirjam, Julia en Faas Hinskens
Plantage Lepellaan 2

Op 28 juli 2022 om 20:30 uur getekend door: Dick en Mirjam Hinskens

Beste familie en vrienden van Toke,
Gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies van jullie dierbare.
Haar overlijden is nog moeilijk te bevatten. Toke ken ik van de camping in Sint Anthonis. Na het overlijden van Josef is mijn man Jos ziek geworden. We hebben die zomer van 2020 veel gewandeld, gefietst en van onze tuinen en plantjes genoten. Onze gesprekken tijdens die bezigheden waren heel waardevol. Ze had een speciale band met Jos en daarmee is ze een grote steun voor mij geweest. Begin mei hebben we nog contact gehad via de telefoon (over haar verhuizing onder andere). Ze gaf toen aan deze zomer zeker weer naar haar huisje op de camping te komen. Toen ik haar onlangs belde om te informeren wanneer ze naar de Ullingse Bergen zou komen, vertelde ze dat ze ziek was en niet meer beter zou worden. Een grote schok. Diezelfde week heb ik haar opgezocht in de Herberg. We hebben gewandeld, op een terras geluncht en het was fijn, maar ook heel verdrietig, omdat het ook een afscheid was. Dat ze zo snel achteruit zou gaan, had ik niet verwacht. Het is een enorm verlies en ik zal haar heel erg missen. Haar gezelligheid, betrokkenheid en onze fijne wandelingen samen in het bos.
Lucy de Bie

Op 28 juli 2022 om 20:39 uur getekend door: Lucy de Bie

Ik ken Toke sinds 1996 van de gezamenlijke yogalessen aanvankelijk. In de loop der tijd heeft dat contact zich verdiept en het laatste jaar kregen we wekelijks samen pilatesles bij mijn zoon Erik.
Vorig jaar toen we samen uit de les liepen te praten viel ik op het Koningsplein, met het gevolg van een voor een groot deel verbrijzelde arm. Toke bleef bij me, ging mee in de ambulance en in de weken daarna kwam ze regelmatig om me te helpen en te steunen. Haar verlies was een schok voor me omdat we van plan waren nog een tijd samen door te gaan met de pilateslessen. Bovendien gaf ze me het abonnement op Het Parool cadeau (wat ik doorgeef aan buren). Alleen al daarom zal ik dagelijks aan haar denken.
Ook namens mijn zoon Erik, schoonzoon Dennis,
Annemieke.

Op 29 juli 2022 om 13:24 uur getekend door: Annemieke Buwalda

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst