Dit register is aangemaakt door Wendy Krispijn-de Heus op 05 februari 2021 en blijft zichtbaar tot 05 mei 2021

Wim de Heus

03 juni 1941 te s-Gravenhage 03 februari 2021 te Amsterdam

De dood is niet het doven van het licht, maar het uitblazen van de lamp omdat de dag is aangebroken.

Rabindranath Tagore

Tot ons verdriet hebben wij voorgoed afscheid moeten nemen van Wim.

Jeroen en Chokthawi
Jimmy en Roos
Kim

Wendy en Jan Dirk
Lara
Boaz

Carla

Gecondoleerd met dit enorme verlies en voor alle betrokkenen heel veel sterkte toegewenst. Een mooi, altijd glimlachende en hartverwarmend mens is van ons heengegaan. Wim had op situaties en zinnen altijd een positieve enthousiaste reactie en wist met de juiste verwoording iets te relativeren en mensen aan te moedigen. Hij was een bijzonder mens met wie het altijd een avontuur was een gesprek aan te gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik zal de gezellige gesprekken met hem erg missen, zijn wijze woorden, adviezen (nooit bewust en met opzet als advies gegeven maar altijd mogelijkheden om situaties vanuit een andere perspectief te zien), zijn vrolijkheid en het harde lachen samen met hem. Wim, ik heb jou pas 2 jaar geleden ontmoet in het Orgelpark toen ik daar ben begonnen met werken en vanaf het begin was jij een van de belangrijkste bezoekers voor mij, zodra je door de schuifdeuren kwam met je grote glimlach voelde ik de privilege om te mogen werken op een plek waar ik bijzondere mensen ontmoet, gezellig kan kletsen en van mooie muziek kan genieten. Ik heb de concerten en bezoekers gemist de afgelopen maanden (bijna een jaar nu) maar gelukkig bleven wij in contact en mochten elkaar nog een paar keer zien. Het Orgelpark zal een bijzonder mens nu moeten missen als de concerten weer beginnen maar wij zullen voor jou blijven spelen. Bedankt voor de mooie momenten en gesprekken.

Op 07 februari 2021 om 16:10 uur getekend door: Laura Fuchs

Beste Wim, wat een schok om het nieuws van jouw heengaan te moeten horen. Volgens mij was je nog lang niet klaar. Hier ging het in onze gesprekken ook over, bijdragen aan de ontwikkeling van medemensen kent geen einde. Je zal bij me blijven als mijn grote raadsheer, mijn licht in donkere tijden, mijn toevluchtsoord en later mijn absolute rustmoment. Ik wens je een mooie reis toe. Ga het licht tegemoet nu de dag is aangebroken.

Op 08 februari 2021 om 16:54 uur getekend door: Leo van Es

Wim, Hoe lang heb ik je gekend...wij hebben elkaar ontmoet omdat er een werknemer was, die zei , dat hij alleen maar door jou begeleid wilde worden. Toen ik je vroeg naar je bedrijf, diploma’s etc. zei je dat je kasten vol had. Niet waar maar je maakte een onuitwisbare indruk. Het zal zeker 10tallen jaren geleden zijn geweest. Altijd vrolijk, geïnteresseerd meelevend en iedereen die je hielp kreeg na afsluiting van een traject te horen, dat ze altijd terug mochten komen en nooit kreeg ik een rekening voor al die gesprekken en telefoontjes die je ongetwijfeld voerde na afloop van een traject. Hoewel ik regelmatig hoorde dat er contact met je werd gezocht. Zo werd je voor mij een vriend, een onvergetelijke vriend voor velen maar ook voor mij. Drie jaar geleden was je ceremoniemeester bij mijn bruiloft. Bij mijn “longkanker” bracht je mij naar het ziekenhuis voor onderzoeken en toen het een medische vergissing bleek was je bijna even blij als ik. Ik hoop beste onvergetelijke vriend dat je je plaats inneemt tussen de Wijzen die alleen maar lachen om de dwaze wereld, die je hebt achtergelaten.

Op 08 februari 2021 om 19:08 uur getekend door: Rina Westerduim

Lieve Wim, al hebben we elkaar uit het oog verloren, je bent nooit uit mijn hart geweest. Regelmatig schieten jouw wijze uitspraken en inzichten in mijn gedachten, die ik dan ook graag deel met anderen. Hierbij noem ik altijd je naam, met een glimlach om de lippen. Je inzichten, je humor, je “zijn” hebben mijn leven verrijkt en blijven dat doen. Dank je wel. Heel veel sterkte voor alle naasten. Inge Vermeulen.

Op 08 februari 2021 om 22:40 uur getekend door: Inge Vermeulen

Uit 'Bhaja Govindam': Dwaas die je bent, bid tot Govinda! bid tot Govinda! bid tot Govinda! Als het uur van de dood nadert, heb je niets aan de regels van grammatica. Dwaas die je bent, waarom houd je niet op met die onlesbare dorst naar geld en kostbaarheden? Wees toch tevreden met wat vanuit je verleden op je afkomt. Zorg dat wat je daarmee doet juist is en rechtvaardig en laat je leiden door een houding van ongebondenheid. (1)

Op 09 februari 2021 om 17:32 uur getekend door: Paul van Oyen

Lieve Wim, Wat een avonturen hebben samen beleefd op de `Villa'. Het was de start van Villa Sophia, de start van mijn leven in het teken van filosofie. Daar heb jij een bijdrage aan geleverd. Daarvoor ben ik je dankbaar en zal je zodanig altijd in mijn hart dragen. Carin

Op 09 februari 2021 om 17:38 uur getekend door: Carin Biegnolé

“What counts in life is not the mere fact that we have lived. It is what difference we have made to the lives of others that will determine the significance of the life we lead.” Deze woorden van Nelson Mandela geef ik mee aan Wim bij het aanbreken van zijn eeuwig durende dag. Met respect en in liefdevolle herinnering aan een trouwe vriend en een uitzonderlijk, blijmoedig en wijs mens.

Op 09 februari 2021 om 19:24 uur getekend door: Elly Cohen-Sterk

Dankbaar voor alles wat Wim mij heeft doen inzien leef ik iedere dag weer samen met het Ene, waar wij het gevonden hebben. Wim gaat de Weg der Sterren, zijn microkosmos stralend van Leven, Licht en Liefde. God is Liefde.

Op 11 februari 2021 om 12:39 uur getekend door: Menno Karres

Ik denk aan Wendy, Jan Dirk, Lara en Boaz,aan Carla en allen die Wim missen! Wat verdrietig hem niet meer te kunnen ontmoeten. Vic Marlet

Op 11 februari 2021 om 13:36 uur getekend door: Vic Marlet

Mijn gedachten gaan ook uit naar Jeroen, Wat en Kim ver weg in Thailand. Gelukkig kon Jim bij het afscheid zijn. Veel sterkte voor jullie allemaal. Vic

Op 11 februari 2021 om 14:52 uur getekend door: Vic Marlet

Met een glimlach en een traan denk ik terug aan de velen gesprekken die wij over de afgelopen 5 jaar met mij hebt gehouden. Jij sprak met zo een kracht en wijsheid dat ik deze woorden en wijze lessen met mij mee zal dragen. Jij zaaide als het ware, met je unieke kijk en woorden, rijkelijk in de tuin van mijn binnenste . Het was een eer je te hebben mogen kennen als Wim de Heus. Maar voor mij was je meer dan dit , een wijs raadsman , een steun , een bron van inspiratie en liefde , vrijmoedig en hartelijk. Aan alle familieleden mijn steunbetuiging. Veel sterkte . Armand

Op 22 maart 2021 om 20:31 uur getekend door: Armand Rutgers

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst