Dit register is aangemaakt door Jan ten Brink op 01 november 2020 en blijft zichtbaar tot 01 februari 2021

Harmannus Jan ten Brink

09 december 1954 te Hilversum 24 oktober 2020 te Sainte Colombe, Frankrijk

Wij zijn verdrietig en verslagen,
nu onze lieve Herman er ineens niet meer is.

Geheel onverwacht, in de kracht van zijn leven
en nog vol plannen, is overleden mijn lieve man, vader, schoonvader, onze broer en oom

Ik heb geen woorden voor het verschrikkelijke verlies. Ik zou willen dat het anders was en ik wens jullie alle sterkte en kracht voor de komende periode.

Op 04 november 2020 om 00:57 uur getekend door: Monique Verberkmoes

Herman, het was goed je gekend te hebben. Onze ontmoetingen waren altijd met veel genoegen. Je had een aanstekelijke blijheid over je. Met dat plezier denk ik aan je terug.

Op 04 november 2020 om 13:16 uur getekend door: Tom Nathans

Mooie herinneringen aan onze (bijna) gelijktijdige dispuutstijd. Jouw meestal lachende gelaat en jouw stemgeluid maken deel uit van deze herinneringen. Goede reis, Herman!

Op 04 november 2020 om 18:10 uur getekend door: Roeland de Vust

A big loss; life as we knew it is over.

Op 06 november 2020 om 13:08 uur getekend door: Wim Kulik

Prachtige tijden hebben we met je meegemaakt! Samen met CoenHans, Margreet, Dirk en de kinderen. Mooie en dierbare herinneringen. Je lach en je heerlijke grappen vergeten we nooit. We zijn in gedachten dicht bij alle dierbaren Joanne Groen

Op 06 november 2020 om 15:06 uur getekend door: Joanne Groen

Wat een schok dit te horen!. Jarenlang met Herman gevolleybald. Heerlijk mens; vrolijk, lief, geïnteresseerd. Een groot verlies, sterkte van Dick

Op 06 november 2020 om 15:25 uur getekend door: Dick Grotholt

Dank voor het plezier van het samen fietsen Herman. Wat zal je worden gemist. Iedereen veel sterkte. André Soff

Op 07 november 2020 om 08:47 uur getekend door: André Soff

We kenden elkaar vanaf de middelbare school in Christelijk Lyceum Buitenveldert. Gymnasium. Herman was slim en sportief. Volleybal in het schoolteam. Hij kon het echt goed. Studeren aan de VU en - redelijk toevallig - samen in het zelfde dispuut, Borgia, het jaar 1972. Jarenlang ‘samen gewoond’ met 15 Borgia’s in het Borgieel. Lief en leed meegemaakt en gedeeld. Van dichtbij, bij het overlijden van Carla bij de geboorte van Jan. Samen met Jan in zijn eerste levensjaren een paar keer naar Portugal om tandarts en dispuutsgenoot Coen Hans en zijn gezin te ontmoeten. Gezellige tijden ook. Fietsen met Huib en Pieter Maarten naar Frankrijk. Herman: Altijd behulpzaam, gastvrij, humoristisch, sterk en vooral ‘zichzelf’. Ik ga Herman missen, ook al zagen we elkaar de laatste jaren veel minder vaak. Soms ineens een ontmoeting in het VUmc, zijn werkplek waar hij bijzonder werk deed. Pionier was hij. Heel veel sterkte voor Virginie, Jan en de rest van de familie. Een fijne man is overleden; hij laat een leegte achter.

Op 07 november 2020 om 09:58 uur getekend door: Wim Kuijken

Als je zoveel genoten hebt van iemands gezelschap, gulle lach en positieve instelling, komt het als een schok als hij er niet meer is. En dan dwalen de gedachten af naar volleybal en alles eromheen, klussen in het nieuwe huis, samen naar Gent, fietsen in Limburg, Jan zien opgroeien en dan toch maar weer een biertje doen. Herman was bijzonder en dat moeten we nu missen. Ik wens Jan en Virginie veel sterkte, hopende dat de mooie herinneringen uiteindelijk de troost bieden om verder te gaan.

Op 07 november 2020 om 16:13 uur getekend door: Tom van Kuijk

Herman. De grote vriend van mijn oom en tante Jan en Marijke. Wat een mooie vent. Zo zichzelf. Zo puur. Zonder ego. Warm. Wat zal hij gemist worden. Veel sterkte en liefde voor allen die hem lief waren en hem lief hadden. Zoon Jan in het bijzonder.

Op 08 november 2020 om 12:28 uur getekend door: Jan-Willem Dienske

Wat een schokkend bericht! Het is al lang geleden dat ik heb samengewerkt met Herman maar hij was een warme en onvergetelijke collega. Condoleances en veel sterkte voor de familie. Winy Biermann

Op 08 november 2020 om 14:29 uur getekend door: Winy Biermann

Lieve familie van Herman, en in het bijzonder; lieve Jan, Wat een ontzettend verdrietig nieuws en wat een leegte zal hij ongetwijfeld bij jullie achterlaten. Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Koester de mooie en liefdevolle herinneringen. De komende periode zal , zoals wij helaas nu zelf ervaren, een achtbaan zijn van emoties. Alles stap voor stap en bewandel hierin je eigen pad. We denken aan jullie.

Op 08 november 2020 om 14:37 uur getekend door: Sebas, Boukje en Lily

Gecondoleerd met het grote verlies. Heel veel sterkte voor de komende tijd.

Op 08 november 2020 om 16:02 uur getekend door: Reinder en Ellen Enuma

Beste Virginie, Liesbeth, Tido en al jullie familie, Wat een schok toen ik hoorde van Herman's overlijden, zo jammer, en zo vroeg, zo'n fijne vent. Ik herinner me nog, toen we heel klein waren, de familie-bijeenkomsten met alle ooms en tantes bij oma en opa in Vriezenveen, in de Hölle, dat we dan allemaal zondags-gekleed rondrenden en pasteitjes te eten kregen. Ik wens jullie veel sterkte en liefde toe, deze dagen. Morgen ben ik er online bij, dan ben ik ook bij jullie. Als ik omhoog kijk zie ik dat we allemaal één zijn. Jullie neef, Herman de Bakker

Op 08 november 2020 om 17:26 uur getekend door: Herman de Bakker

Gecondoleerd met het overlijden van Herman. Ik kwam Herman regelmatig tegen op congressen en ik denk met warme gevoelens terug aan de de vele mooie gesprekken die wij samen gevoerd hebben. Ik wens jullie veel sterkte toe.

Op 09 november 2020 om 08:51 uur getekend door: André van Kuilenburg

Dankzij “Tante Thea” kwam je in ons leven......nog maar een paar jaar geleden .... en sindsdien hebben we elkaar echt ONT-moet....met veel plezier denken we terug aan je, je zachtmoedigheid en vriendelijkheid inspireerde vanaf onze eerste ontmoeting. Ongelooflijk dat er geen vervolg meer komt. Chère cousine Virginie, on est là....gros bisou!

Op 09 november 2020 om 11:05 uur getekend door: Tjibbe en Ingrid

Gecondoleerd met het grote verlies. Heel veel sterkte aan de familie voor de komende tijd.

Op 09 november 2020 om 11:26 uur getekend door: Thomas Spits

Ik ken Herman als warme en betrokken collega. Hij was altijd vrolijk. Iedereen veel sterkte met dit onverwachte verlies.

Op 09 november 2020 om 11:51 uur getekend door: Mirjam Wamelink

Wat een ongelofelijk verlies. We leven enorm mee en staan voor jullie klaar. Ook als vrienden van Jan en Renske willen we Virginie heel veel sterkte wensen. Heel veel liefs, Pien & Frank

Op 09 november 2020 om 12:27 uur getekend door: Pien & Frank

Lieve familie, Ach ach wat een verderiet. Zo oneerlijk zo onverwachts. Wij wensen jullie alle kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen. Liefs Clau en Loeke

Op 09 november 2020 om 13:03 uur getekend door: Claudette en Loeke

Wat een onverwacht en heftig bericht! Ik denk met veel plezier terug aan Herman tijdens zijn volleybaljaren bij Armixtos. Door blessures was hij al een tijdje gestopt met volleybal. Maar gelukkig hebben we begin dit jaar (vlak voor de coronacrisis) met een paar volleybalvrienden een etentje voor Herman georganiseerd in verband met zijn 65ste verjaardag. Toen Herman die avond laat op tram 5 naar zijn huis in Amstelveen stapte kon niemand vermoeden dat dit de laatste keer zou zijn dat we elkaar hebben gezien. We gaan een prachtig mens en goede vriend missen, maar we behouden alle mooie herinneringen. Gecondoleerd Virginie en Jan! Dank voor de mooie uitvaart en heel veel sterkte!

Op 09 november 2020 om 13:10 uur getekend door: Martin van der Gugten

Lieve familie van Herman, Ontzettend verdrietig maar wat een mooi en waardig afscheid was het vandaag. Zoals Herman zelf was. Jan je bent zo sterk, heel knap hoe je het vandaag gedaan hebt. Zoals je weet zullen wij er altijd voor je zijn! Hele dikke knuffel van Bob, Isabelle en George

Op 09 november 2020 om 15:23 uur getekend door: Bob & Isabelle

Ik heb begin jaren '90 samen met Herman gevolleybald bij Armixtos. Mijn vriendin Mara (inmiddels zijn wel al 20 jaar getrouwd) en ik woonden op loopafstand van zijn huis en zij paste regelmatig op Jan. Ik heb vele goede herinneringen aan Herman. Voor hem was het glas altijd halfvol, hij was een hartelijk en opgeruimd mens en geliefd in het team en daarbuiten. Ik wens al zijn dierbaren veel troost om dit grote verlies een plaats te kunnen geven.

Op 09 november 2020 om 15:43 uur getekend door: Koen Verhoef

Lieve Jan, wat een schrik toen we vanmorgen het overlijdensbericht van Herman lazen in de Volkskrant. Via Koen leerde ik je vader kennen als een enorm positief en opgeruimd mens. Ik herinner me het gemak waarmee hij cryptogrammen opgeloste en het gemak waarmee aan jullie huis kluste (een deadline leek er niet te zijn). En natuurlijk kwam ik vaak over de vloer om op jou te passen. Vaak bleef ik ook slapen (soms wel een hele week) en dan aten we alleen de bekende p's (pannenkoeken en patat). Ik heb daar heel mooie herinneringen aan. Ik wens jou en Virginie heel veel sterkte. Je oude oppas Mara.

Op 09 november 2020 om 17:15 uur getekend door: Mara de Jong

Beste familie van Herman, Herman is mijn oudste neef en ik bewaar goede herinneringen aan hem. Op de foto's, die ik voorbij zag gaan op de uitvaart zag ik hem vaak lachen en dat is ook het eerste wat ik herinner: zijn gulle lach. Terwijl hij ook serieus kon zijn. Toen ik als kersverse student binnen Amsterdam verhuisde, was hij de eerste die ik kon vragen om te helpen en dat deed hij goed. Hartelijk, geïnteresseerd. Op mijn verjaardagsfeest vertelde hij aanstekelijk over zijn kasteel in de Dordogne en werd me verder duidelijk hoe dol hij op Virginie was. Wat had ik graag hem opgezocht in de Dordogne, op de fiets wat dat is ook mijn hobby. Ik ervaar het als een grote schok dat hij nu er ineens helemaal niet meer is. Dat moet voor jullie nog erger zijn; het gemis van een goed mens waar je van houdt en op kunt rekenen. Ik wens jullie heel veel sterkte, in de hoop dat uiteindelijk de mooie herinneringen het verdriet gaan overstijgen. Hartelijke groet , mede namens Jan, van Grada

Op 09 november 2020 om 18:46 uur getekend door: Grada de Bakker

Lieve Jan en Renske, familie, veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Wij denken aan jullie.

Op 09 november 2020 om 18:50 uur getekend door: Maarten & Anouk

Hallo Virginie, Jan, Liesbeth, Tido, en de familie Dank jullie voor de mooie uitvaartdienst, en voor de mooie herinneringen. Toen ik de verhalen hoorde en de mooie woorden las dacht ik, hij heeft zoveel kunnen betekenen voor al die mensen, alleen al met die lach!

Op 09 november 2020 om 19:20 uur getekend door: Herman de Bakker

Wat zonde en wat een ongelofelijk verlies. Altijd vrolijk en geinteresseerd. Bij je laatste bezoek bij ons deelde je je plannen voor jullie toekomst. Wij zijn exact even oud en zitten in hetzelfde schuitje wat ons door de levensfases heen laveert. Helaas is jou bootje omgeslagen. Wat tragisch, oneerlijk en totaal onverwacht. Voor Virginie vreselijk, voor Jan en Renske heel erg en immens triest. Wij leven allemaal vreselijk met jullie mee en hopen dat jullie de mooi gesproken woorden meenemen en de prachtige herinneringen kunnen blijven koesteren. Het was een bijzonder mens. Veel sterkte.

Op 09 november 2020 om 20:33 uur getekend door: Jan Spits

Lieve Jan, familie en vrienden van Herman, we leven met jullie mee en wensen jullie veel kracht toe in deze droevige tijd.

Op 10 november 2020 om 16:04 uur getekend door: Kerem & Basak

Herman en ik hebben elkaar al lang niet meer gezien. Maar we hebben fantastisch samengewerkt binnen de afdeling organische chemie van de VU en hebben in onze promotietijd veel met elkaar als vrienden opgetrokken. Ik herinner hem als een uitermate plezierige (toenmalige) vriend en collega. Henk de Boer

Op 12 november 2020 om 22:11 uur getekend door: Henk de Boer

Gecondoleerd met het overlijden van Herman. Ik kwam Herman regelmatig tegen op congressen en heb met hem mogen mee fietsen tijdens de stofwisseltour. Een prachtige warme persoon zo zal ik me Herman herinneren. Ik wens jullie alle sterkte toe.

Op 16 november 2020 om 11:59 uur getekend door: Ronald Maatman

"... Herman, het was goed je gekend te hebben. Onze ontmoetingen waren altijd met veel genoegen. Je had een aanstekelijke blijheid over je. Met dat plezier denk ik aan je terug". Dit zijn niet mijn woorden, maar ze staan hier al boven. "Je had een aanstekelijke blijheid over je", hoe kan het treffender worden gezegd? En dit zeg ik, terwijl ik Herman al minstens 30 jaar niet meer heb gezien of gesproken. Maar zo ken ik hem, als een zeer positief mens, vriendschappelijk in de omgang en nooit is dat beeld in twijfel geraakt. Zo'n goede gabber, zo'n aardige collega! Ja, ik ben dus ex-collega, net als Henk die ik hier op de webpage ook aantref als zijn compagnon op het Organisch-chemisch lab van de VU, in de periode van rond pakweg 1985. Het was een gezellige tijd, met Herman altijd in een sympathieke stemming en zeer prettige omgang met ons. We maakten stofjes, we hebben talloze keren in viertallen gekaart, op het lab of per toerbuurt bij ons thuis. Meestal bridgen, soms klaverjassen, met collega's als Theo, Henk en Rimmer. De geboorte van Jan, en zijn baby-tijd, hoort bij de herinneringen die we koesteren, en tja, ook wat er helaas nog meer in die tijd gebeurde. Dat Herman niet meer onder ons is, doet mij enorm pijn. Ik las het in de Volkskrant en wilde het bericht niet aanvaarden. Sterkte voor allen. Cees Smit Driebergen

Op 24 november 2020 om 19:44 uur getekend door: Cees Smit

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst