Dit register is aangemaakt door Dhr. A. Hemelaar op 30 oktober 2020 en blijft zichtbaar tot 30 januari 2021

Nicolaas Antonius Maria Hemelaar

11 mei 1948 te Amsterdam 27 oktober 2020 te Voorburg

Een liefdevol leven, ten volle geleid
afgesloten met een moedige strijd
Nico heeft aan het eind van zijn leven
omringd door zijn naasten, het leven gegeven.

Sterven is verhuizen van de wereld naar het hart
van de mensen die van je houden.

Ik was diep geschokt toen ik donderdag hoorde van het overlijden van Nico. Ik kende Nico als een heel bevlogen man altijd aandacht voor zijn studenten en medewerkers op zijn school. Ook een man met veel humor. Helaas heeft hij te kort van zijn pensioen kunnen genieten. Ik wens zijn naasten alle kracht om dit verlies te kunnen dragen. Kees Steenkamer, oud collega.

Op 31 oktober 2020 om 09:25 uur getekend door: Kees Steenkamer

Ik ken Nico van de verjaardagen bij Jos en Marjolein. Daar heb ik kunnen zien dat hij een liefdevolle vader en opa was. Ik wens zijn kinderen, zijn kleinkinderen, zijn partner en ieder ander die dicht bij hem stond heel veel sterkte in deze moeilijke tijd met dit grote verlies.

Op 31 oktober 2020 om 11:04 uur getekend door: Edith Boerma

Enorm geschrokken ben ik van het overlijden van Nico. Veel en veel te jong overleden. Tot 1999 was Nico mijn collega en leidinggevende. Nico was voor mij een enthousiaste en vrolijke collega. Zo zal ik hem mij herinneren: een top kerel!

Op 31 oktober 2020 om 13:09 uur getekend door: Johan Oosterhof

Nico, je was een van de sterkste van de “stieren”. En ineens ben je er niet meer. Ik kan het niet bevatten. Ik herinner me nog goed dat ik achterop bij je op de motor zat. Voor mij de eerste keer door de toen vrij nieuwe Velsertunnel. Op weg naar boven gingen we niet meer zo hard. Je zei dat de motor niet zo sterk was, “maar we kwamen er wel”. Je was een geweldige vriend. Ik wens zijn dierbaren heel veel sterkte met dit grote verlies.

Op 31 oktober 2020 om 15:55 uur getekend door: Henk Baas

Lijkt zo kort geleden dat we samen in gesprek waren over onze studenten en het onderwijs. Sterkte voor jouw nabestaanden. Je bent ongetwijfeld naar vele harten verhuisd. 💫

Op 31 oktober 2020 om 17:09 uur getekend door: Klaske Apperloo

Geschokt door het, voor ons, plotseling bericht van het overlijden van Nico, wensen wij de familie veel sterkte toe bij dit verlies Nico Haselaar en Marion Creemers, Huizen

Op 01 november 2020 om 07:50 uur getekend door: Nico Haselaar

Dag Nico, Je vrolijke lach, enthousiasme en aandacht voor mensen zal ik me altijd blijven herinneren. Fred

Op 01 november 2020 om 10:03 uur getekend door: Fred van Amesfoort

We hadden in Nico een hele goede buurman. Onze eerste ontmoeting in de hal maakte dat al gauw duidelijk. Nico stond met een groep loodgieters die zijn badkamer zouden slopen om een lek te vinden wat water bij de onderbuurvrouw zou hebben veroorzaakt, wij hadden net zelf geconstateerd een lek te hebben in de badkamer. Zo kwamen de loodgieters bij ons kijken en tot Nico's opluchting kon zijn badkamer heel blijven. We hebben er samen om gelachen. We zullen zjn vriendelijkheid en lach missen. Veel sterkte voor de zonen en Maddy, ook haar vriendelijke glimlach en gesprekjes op de gang zullen we missen. De buren van tegenover, Daniel en Nasstassia.

Op 01 november 2020 om 14:42 uur getekend door: Daniel en Nasstassia

Beste Maddy, zonen en schoondochters, kleinkinderen en Margreet, We hebben Nico zó gewaardeerd, zó bijzonder gevonden vanwege Nico's grenzeloos optimisme, het feit dat hij overal positief in stond. Nico's onbevangen manier van leven, hoe relaxed en ontspannen hij was, is ons een voorbeeld. Nico is altijd gewoon gebleven, geen snob, geen vooroordelen, als een open kind; ja, ook soms wat naïef, je kon Nico ongelooflijk 'in de zeik nemen', maar vervolgens schudde hij het gemakkelijk van zich af. Leeftijd was een non-item voor Nico, want Nico wist zeker dat hij 100 zou worden. In zijn levenslust weerspiegelde zich ook zijn gevoel over wat Nico ervoer als zijn "ontslag", zijn pensionering. Dat was gewoon te vroeg, Nico kon namelijk nog werkelijk alles, zonder beperkingen. Nog o zo actief of overactief voor zijn leeftijd kon Nico niet accepteren dat er een einde aan het werkende bestaan kwam. Familieman, trots op zijn kinderen en kleinkinderen, en hij kon vast goed met de jongeren praten op het ROC. Nico's nieuwsgierigheid en wil om alles te weten te komen leidde tot Nico's plan om te promoveren op het onderwerp "uitval uit school" en de 'school als werkplaats'; en Nico vertelde daar enthousiast over. Hoe een gezonde en sportieve vriend van ons die de sportschool frequenteerde, fietste naar Santiago de Compostela of naar Rome, die nog met zijn kinderen ging skiën, passief zo van sport kon genieten, bijna dagelijks naar zwemmen ging, met zijn schoonvader stond te golfen ... hoe kan hij, Nico, zo ingestort zijn ...? Met Albert als leraar van zijn kinderen had Nico een onderonsje, Frans sprak over de PvdA, we gingen met zijn allen als tennismaatjes eten, bijv. bij de Italiaan of bij Willem thuis. Nico maakte altijd de tiramisu. We hebben gezien hoe belangrijk zijn verhouding tot Maddy en zijn kinderen was; we hebben gelukkig de normalisering van zijn relatie met Margreet zich zien voltrekken. Nico sprak overal frank en met liefde over. Wat is Nico een gewoon Amsterdams jongetje gebleven! Een voor iedereen vriendelijk mens. Een voorbeeld. Voor ons een grote maat die we zullen missen, die een gat achterlaat, bij het tennissen en als vriend ... Albert, Frank, Frans, Jeroen, Roel

Op 01 november 2020 om 17:26 uur getekend door: Albert, Frank, Frans, Jeroen, Roel

Wij kennen Nico alleen van de verhalen van Jos en Marjolein. Helaas dat hij eerder zieker werd en achteruit ging, fijn dat de familie wel aanwezig was bij het overlijden en afscheid heeft kunnen nemen. Bij deze willen wij de familie condoleren en heel veel sterkte wensen met het omgaan met dit gemis/verlies. Hopelijk hebben jullie woensdag een mooi afscheid waar veel liefdevolle herinneringen worden opgehaald aan Nico!

Op 01 november 2020 om 18:24 uur getekend door: Daniëlle en Robin Wijnands

Beste Nico, Van een oud-collega heb ik gehoord, dat je aan je laatste reis bent begonnen. Je bent voor mij tot op de dag van vandaag een belangrijke inspiratiebron, voor alles wat met onderwijs te maken heeft. Ik kijk met waardering terug naar de Tinbergen-TRE-tijd, die ik met je heb doorgebracht. Als collega, maar ook als leidinggevende, bewaar ik daar hele goede herinneringen aan. Op je 50e begon je aan een, voor mij hele bijzondere reis, fietsend naar Santiago de Compostella. Ik heb de 1e etappe samen met je afgelegd en ik vond het uitrijden van die solo-tocht een geweldige prestatie. Je bent nu aan je laatste etappe begonnen. Waar die eindigt, dat weet ik niet, maar ik weet wel dat je de gele trui dubbel en dwars hebt verdiend. Goede reis!

Op 02 november 2020 om 07:01 uur getekend door: Rudolf Poot

Ik leerde Nico kennen als coördinator bij het kmbo. Later waren wij collega’s bij ROC Mondriaan. De leerling stond altijd centraal. Daar vocht hij voor. Rust zacht.

Op 02 november 2020 om 10:18 uur getekend door: Simon Hopman

Wij zullen ons Nico blijven herinneren als de positieve, heldere en directe voorzitter die hij was in onze Sesamgroep. Misschien door zijn achtergrond in het onderwijs was Nico altijd bereid mensen nog een extra kans te geven. En desnoods nog een. Ook was hij voorzitter van een werkgroepje "huil en juich". Dat zegt ook iets over zijn betrokkenheid bij onze groep. We zullen hem missen. Maddy en zonen met families en alle anderen die dicht om hem heen stonden: we wensen jullie heel heel veel sterkte. Groep Zuidwest van de Sesamacademie.

Op 02 november 2020 om 10:36 uur getekend door: groep Zuidwest Sesamacademie

Zaterdag zag ik de overlijdensadvertentie in de Volkskrant. Ik was geschokt. Nico: zo energiek, gedreven, jong van geest en dan te lezen dat hij toch relatief jong is overleden. Jarenlang was Nico mijn onderwijsmanager en ook nadien hadden wij regelmatig contact. Ook na mijn pensioen door mijn vrijwilligerswerk bij Taal aan Zee in Den Haag waar Nico een kwaliteitsonderzoek uitvoerde in het kader van zijn (vrijwilligers)werk. Ik heb zeer prettige herinneringen aan Nico en vond het altijd erg leuk om hem weer te spreken. Sterkte!

Op 02 november 2020 om 10:51 uur getekend door: Tim Blom

Net als alle andere collega's, ben ik erg geschrokken van het nieuws. Ik wens u en de familie heel veel sterkte toe deze komende tijd. Ik leef erg met u mee (mijn man is begin dit jaar ook overleden aan deze vervelende ziekte, alvleesklier) en ik begrijp goed uw gemis. Neem uw tijd en koester de mooie momenten in uw hart. Het leven is soms oneerlijk Het leven doet soms pijn Maar ons hart is gevuld met herinneringen Met mooie dierbare momenten Soms groot, soms best wel klein Wendy van Tongeren voorheen Haverkamp en Waldorpstraat

Op 02 november 2020 om 12:57 uur getekend door: Wendy van Tongeren

Lieve Nico, aan jou heb ik alleen maar goede herinneringen. In eerste instantie als collega bij de avondschool op het Groen. Een mooie tijd. Daarna heb je mij de kans gegeven om voor de klas te gaan staan op de Haverkamp. Je gaf me jouw vertrouwen en dat gaf mij zelfvertrouwen. Je was een fantastische leidinggevende en een fijn en warm mens. Ik ben blij dat ik met/voor je heb mogen werken. Dank je wel voor alles!

Op 02 november 2020 om 12:59 uur getekend door: Joke Fransen

Nico. Hij heeft het leven gelaten. Schok: desolate herfstluchten, zwarte stralen uit de zon, bloemen die de grond in groeien, regen die naar wolken spuugt. Nauwelijks te bevatten. Na een sollicitatiegesprek met o.a. Nico, waren we ruim dertig jaar collega’s. Bevlogen onderwijsmens, besloot hij te gaan promoveren: hoe pak je de uitval van studenten aan en houd je hen binnen. Zijn inlevingsvermogen was groot, soms was hij naïef en liet hij zich door studenten inpakken met hun verzonnen redenen van groot verzuim. Trots was Nico, wanneer hij kon meedelen dat het slagingspercentage omhoog was gegaan door de inzet van het voltallige personeel. Nico maakte geen onderscheid. Hij was een leidinggevende, die kansen bood aan ieder teamlid dat zich verder wilde ontplooien. Hij pleitte voor de conciërges die in zijn ogen jeugdwerkers waren en het predicaat hoofdconciërge verdienden. Werd Nico belazerd, dan was het een klus om zijn vertrouwen te herwinnen. Er was ruimte voor diepgaande gesprekken over culturele diversiteit. Vrij van vooroordelen wilde Nico een kleurrijk team, om van elkaar te leren. Hij omarmde alle activiteiten die het personeel dichterbij elkaar kon brengen, z.a. de hapjesmiddagen, waarop iedereen wat meenam, het liefst uit het land van herkomst. Nico presenteerde glunderend zijn Tiramisu. Naast de professionele openheid en duidelijkheid was er ook ruimte voor particuliere gezelligheid. Op vrijdagmiddag met enkele collega’s naar de tennisbaan en na het gravel uit de schoenen te hebben losgeslagen, kwamen de bitterballen en een drankje. Weekend. Nico, altijd enthousiast en toekomstgericht, veerkrachtig na een teleurstellende ervaring. Dan fietste, tenniste of zwom hij. Ja, Nico, eerst baantjes trekkend in de vroege ochtend, dan op de racefiets naar het werk, waar hij altijd even door het gebouw liep, iedereen groette met een handdruk of zwaaiend. Deze en vele andere herinneringen zullen niet in de draaikolk verdwijnen. Ze zijn aandacht voor levenskracht.

Op 02 november 2020 om 18:36 uur getekend door: Joan Werners

Lieve familie, ik wens jullie heel veel sterkte met dit grote verlies. Ik heb vanaf 1988 tot aan zijn pensioen met Nico mogen samenwerken. Een held is heengegaan. Ik heb een speciale plek in mijn hart voor Nico die ik voor altijd zal koesteren.

Op 03 november 2020 om 09:16 uur getekend door: Ronald Orré

Maddy’ en familie Wij Wensen jullie van heel de familie veel sterkte in deze moeilijke periode. Familie: René,Mariette nuyts-Bollen kinderen en kleinkinderen.

Op 03 november 2020 om 12:32 uur getekend door: Familie René &Mariette Nuyts-Bollen Groenstraat 19 3971 Leopoldsburg Heppen

Maddy’ en familie Wij Wensen jullie van heel de familie veel sterkte in deze moeilijke periode. Familie: René,Mariette nuyts-Bollen kinderen en kleinkinderen.

Op 03 november 2020 om 12:45 uur getekend door: Rene&Mariette Nuyts-Bollen

Beste Anton Arie en Jos en gezinnen, Ik schrok best van het overlijden van Nico, jullie vader, schoonvader en opa. Helaas heb ik de laatste jaren weinig contact gehad met Nico. Als zwager heb ik louter mooie herinneringen aan hem. Hij was als een vriend voor mij. Ik herinner me hem me als een vrolijke aangename man. Als ik hem nodig had stond hij altijd voor me klaar. Ik wens jullie allemaal heel heel veel sterkte met het verlies van Nico. Lieve Groet, Peter (Piet) van der Peet

Op 03 november 2020 om 17:22 uur getekend door: Peterv.d.Peet

Beste Nico, In 1999 heb je mij, als zij-instromer uit het bedrijfsleven, met enige twijfel in dienst genomen. Je twijfel was of ik in het onderwijs het zou redden of niet. Je had dus goed over mijn toekomst nagedacht en ik heb ongeveer twee jaar geleden de AOW leeftijd bereikt. Al snel kwam je erachter dat ik meer kon dan les geven. Dat bleek uit de verschillende taken die ik van je mocht uitvoeren. Zelfs je avond lessen op het Groen heb je bij je afscheid (van de avond school) aan mij toevertrouwd. Zoveel vertrouwen had je in mij. Jij bleef een ieder een kans geven. Onze handtekeningen staan op vele diploma's van onze leerlingen. Helaas heb je niet lang van je pensioen mogen genieten. Nico, een man met een gouden hart heeft ons verlaten. Rust zacht. Familie, sterkte! Gèrold Daha

Op 03 november 2020 om 20:34 uur getekend door: Gèrold Daha

Jos, Marjolein, Youri, Yanick, Ysolde, Maddy en familie, Sterkte met het verlies van Nico. Familie Brinkhuis

Op 04 november 2020 om 08:03 uur getekend door: Anneke

Nico, Dankjewel voor je niet aflatend enthousiasme, zó aanstekelijk. Fanatiek en volhardend in alles waar je aan begon. Jij had lak aan kalenderleeftijd .... Daarom voelt het zo oneerlijk dat je zo jong overleden bent.

Op 04 november 2020 om 12:09 uur getekend door: Alice van der Mark

Lieve Jos, Marjolein, Youri, Yannick en Ysolde, Heel veel Liefde en sterke met het verlies van Nico. We wensen jullie troost met de mooie herinneringen die jullie aan hem hebben, dat hij zo voort mag leven. Liefs familie Chavez

Op 04 november 2020 om 13:27 uur getekend door: Family Chavez

Lieve Nico, in augustus 2003 nodigde jij mij uit voor een kennismaking op school, toen nog op de Haverkamp. Op mijn reactie dat ik moeilijk de deur uit kon vanwege mijn baby, reageerde jij: “Dan neem je haar toch mee!”. En zo was onze eerste ontmoeting. Hoe vaak bracht je onze eerste kennismaking niet ter sprake. Weet je nog, Evelien, toen je kwam kennismaken met Bodil in haar maxi-cosi? En dat typeerde jou: je hartelijkheid, je innemendheid, belangstelling voor de ander, je was een echt mensen-mens. We kwamen elkaar regelmatig tegen bij de Appie in Voorburg, altijd even een kletspraatje, altijd even belangstellend. De laatste keer in maart, Nederland krap in de lock down, je vertelde over je skiplannen en ik vertelde dat ik mijn reisje naar Ljubljana niet aandurfde. Ik wist niet van je ziekte... had ik maar, dan had ik nog afscheid van je kunnen nemen. We zullen je missen, je laat voor je familie en Maddy een ongelooflijke leegte achter, maar de herinneringen zullen blijven! Vaarwel, lieve Nico! We gaan je missen!

Op 04 november 2020 om 14:33 uur getekend door: Evelien Moes

Een heel mooi mens is heen gegaan. Ik wens Maddy en Nico's familie heel veel sterkte.

Op 04 november 2020 om 14:48 uur getekend door: Elze Boer

Fijn om op deze wijze aanweging te hebben kunnen zijn. Ik wens jullie veel sterkte

Op 04 november 2020 om 14:52 uur getekend door: Gerard Haselaar

Beste familie, heel veel sterkte met dit veel te vroege verlies van Nico. Lieve groet van Truus en Kitty Haselaar

Op 04 november 2020 om 14:53 uur getekend door: Truus&Kitty Haselaar

Lieve Maddy, beste familie van Nico, Wat een prachtige viering, wat een mooie en ontroerende woorden. Jullie hebben op de meest mooie manier afscheid genomen van een prachtige man. Jullie hebben hem alle verdiende eer aangedaan. Ook wij hebben Nico gekend als een lieve, grappige, boeiende, warme, zorgzame, sportieve levensgenieter en we zijn zo dankbaar dat wij hem hebben mogen kennen. We gaan hem missen... We wensen jullie allen heel veel sterkte bij het verwerken van dit immense verlies. Lieve groeten, Luc, Ineke, Amélie, Ilya en Louise Nizet-Deckers

Op 04 november 2020 om 14:56 uur getekend door: fam. Nizet-Deckers Luc, Ineke, Ilya, Amélie en Louise

Lieve Nico, wat een schrik. Niet te geloven jij met al je tomeloze energie, je drive om te leven, om lief te hebben, om iets te betekenen voor anderen. Ik zie gelijk je enthousiaste, gezellige lach voor me. De heerlijke duidelijkheid die je ook had. Nico, ik denk met veel warmte terug aan de gesprekken die we samen hadden, met warmte aan jou. Maddy, je kinderen, kleinkinderen. Veel sterkte en ik hoop dat jullie naast alle verdriet Nico zijn lach en enthousiasme blijven voelen..

Op 04 november 2020 om 15:04 uur getekend door: Rita Proost

Maddy, Anton, Ari, Jos, schoondochters en kleinkinderen, Magreet. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Wat was het een mooie dienst, zo veel persoonlijke verhalen die zo'n mooi en allesomvattend beeld van Nico hebben gegeven. Hij zal gemist worden. De herinneringen blijven. Veel liefs, Jasper, Astrid, Marijn en Siep

Op 04 november 2020 om 15:33 uur getekend door: Astrid van der Staak

Beste Maddy en familie, de uitvaart was een mooi gedenkmoment voor Nico. Als SESAM collega ben ik meer te weten gekomen over Nico als mens en verrijkt mijn beeld van hem. En ik waardeer het dat we via de livestream mee mochten herinneren en mee rouwen. Heel veel sterkte, Els Driessen

Op 04 november 2020 om 15:44 uur getekend door: Els Driessen

Beste familie, beste Anton, Marise, Frederique en Mascha, heel veel sterkte met het verlies van jullie lieve vader, opa en maatje. Geraldine, Sjoerd, Tessa en Sophie

Op 05 november 2020 om 19:18 uur getekend door: Fam. Hoogerdijk

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst