Dit register is aangemaakt door Mevrouw R.P. de Roode op 22 september 2019 en blijft zichtbaar tot 22 december 2019

Gerrit Jan de Roode

03 maart 1935 te Amsterdam 22 september 2019 te Amstelveen

Wie weten wil
wat liefde is
doe je ogen dicht
kijk niet om je heen
je verstand op nul
en voel, voel met ons
Samen gegroeid
in regen en storm
als oude bomen in één boomgaard
Wij waren geplant
nog niet volgroeid
Wij droegen al vruchten
voordat het vroor
Samen zijn wij
tegen alles bestand
Als je weten wilt
wat liefde is
voel dat dan.

Amstelveen, 12 december 2009
Elsemarie

Na een leven vol liefde en zorg, waarvan de laatste jaren zeer moeilijk voor hem zijn geweest, is vredig ingeslapen onze bijzonder lieve vader en opa

Ik wens de familie van Ger veel sterkte in deze moeilijke periode

Op 23 september 2019 om 16:31 uur getekend door: Anneke Thijsse

Dag lieve Ger, Een trouwe vriend met oprechte interesse, die de kunst beheerst(e) om belangeloos te luisteren, nieuwe ideeën te poneren, droge humor te gebruiken; kortom een integer, boeiend én geboeid mens. We zullen je missen!

Op 24 september 2019 om 12:23 uur getekend door: Marjoleine

Afscheid van een bijzonder mens. Lieve Ger, wat hebben we veel met elkaar gedeeld! Dank je wel voor alle bijzondere momenten. Die momenten zal ik blijven koesteren. Zaterdag zal ik een kaarsje branden in de kathedraal van Colmar om op afstand afscheid van je te nemen. Liefs, Yvonne

Op 24 september 2019 om 14:30 uur getekend door: Yvonne

Lieve meiden, heel veel sterkte de komende tijd! Ger was voor mij een dankbaar luisterend oor en gaf mij kracht en wijsheid. Een bijzonder mens met een groot hart! Ik zal 'm missen! "Cherishing our life is the way to repay our parents' grace. Giving of ourselves is the way to express our gratitude." Master Cheng Yen

Op 26 september 2019 om 08:05 uur getekend door: Wieke van der Heiden

Lieve zussen en familie, gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Wat mooi dat hij een gedicht van jullie moeder mee krijgt. Heel veel sterkte de komende tijd.

Op 26 september 2019 om 10:55 uur getekend door: Anneke en Sandy Mensing

Mijn condoleances aan Gers familie. Ik denk met veel dankbaarheid terug aan de tijd toen ik Ger de Roode leerde kennen op het Asser Instituut tijdens het Asser College Europe. Hij was een rustig en steunvol persoon met wie het goed was om te spreken, altijd even vriendelijk en fijn om mee samen te werken. Ger was een belangrijk deel van de gezellige en leuke sfeer op het Asser Instituut. Ik zal hem altijd met dankbaarheid herinneren. Veel sterkte voor zijn familie met dit grote verlies Per Steinar (Noorwegen)

Op 27 september 2019 om 18:33 uur getekend door: Per Steinar

Gecondoleerd heel veel sterkte! Veel liefs

Op 28 september 2019 om 14:45 uur getekend door: Arantxa & Josh

Ik had slechts zijdelings met Ger de Roode te maken. Mijn geliefde was ook een Gerrit, t.w. een Ger Groeneveld en volgens mij waren hij en Ger de Roode familie van elkaar. Ik heb Ger de Roode in een ver verleden bijles gegeven in het Romeins en Oud Vaderlands recht. Af en toe spraken wij elkaar nog en ik heb geprobeerd hem een beetje te troosten toen hij alleen kwam te staan. Tenslotte had ik dat 20 jaar geleden meegemaakt, toen mijn Ger mij ontviel, maar ik was toen 56 jaar en Ger de Roode was veel ouder toen het hem overkwam. Voordat ik mijn Ger tegenkwam had ik 7 jaar alleen geleefd, dus ik wist nog wel hoe dat was. Maar als je jouw geliefde verliest op hogere leeftijd en na zo een lang huwelijk, komt het volgens mij nooit meer goed. Je hebt dan geen energie meer om jezelf opnieuw uit te vinden als allenig persoon. Ik heb vanmiddag alle beschrijvingen gehoord over de persoon Ger de Roode. Zo zag ik hem ook, alhoewel ik van zijn persoonlijke omstandigheden weinig afwist, maar ik wist en zag dat het een geweldig mens was. Aan alle goede dingen komt een einde, helaas, maar hij leeft in jullie aller herinnering voort en zo lang dat het geval is, is hij niet dood.

Op 28 september 2019 om 15:03 uur getekend door: Miriam van Aller

Een herinnering: Ger de Roode leerde ik kennen op de middelbare school, het Nicolaaslyceum. We trokken vaak samen op met Frans Schouten. Ik bezocht hem ook als hij op de fietsen moest passen in het ‘verre’ Amsterdam West. Op een feestje dat ik georganiseerd had in mijn ouderslijk huis in de Wanningstraat in Amsterdam Zuid, ontmoette hij Els van Eeden – mijn buurmeisje “van om de hoek” (van Breestraat) en het was meteen raak. Bij de viering van hun koperen bruiloft was ik erg onder de indruk: ik was nog lang niet getrouwd en hij had al kinderen…! Later liepen onze levens een stuk uit elkaar, maar af en toe was er nog wel contact. De laatste keer sprak ik hem bij het overlijden van Else- Marie. Ik wens jullie allen veel sterkte met het verwerken van zijn overlijden. Ik weet dat zijn laatste jaren niet gemakkelijk waren. Veel liefs, Felix van Lamsweerde

Op 30 september 2019 om 12:50 uur getekend door: Felix van Lamsweerde

1967 Winter Sneeuw. In de keuken van de Jacob de Graeff is er bij Git en Robinet opwinding want: met de slee naar school en sneeuwpoppen maken en sneeuwballen gooien. Femke was nog te klein en zat bij Els op schoot dit alles te bezien. Bij mij was er enig chagrijn want ik moest met de fiets naar Schoevers in de van Baerlestraat en wist zeker dat ik niet op tijd zou zijn. Ger had dit snel in de gaten en zei heel genereus "ik breng je wel". Ik helemaal blij want in die tijd was men nog streng en kon ik verwachten dat ik zou moeten "nablijven". Dus in de R4 op weg, Maar typisch Ger: bij iedere bushalte parkeerde hij de auto, stapte uit en vroeg of er mensen waren die in de buurt van de Ferdinand Bol werkten want dan konden ze meerijden. Zo ging dat enkele bushaltes door totdat de R4 vol was. Ik was niet op tijd maar heb genoten van Ger zijn generositeit. Dit tekent hem ten voeten uit en zo zal ik mij Ger altijd blijven herinneren. Ik zal je missen Ger. Rust zacht. Louise Rutgers.

Op 09 oktober 2019 om 11:10 uur getekend door: Louise Rutgers

Ger was tomeloos nieuwsgierig naar nieuw talent en nieuwe technieken. Van de meest uiteenlopende ontwikkelingen was hij volledig op de hoogte en daar voelde hij zich jong bij. Tien jaar geleden “ontdekte” hij een geheel andere wereld op het gebied van automatisering; het werken met een Mac. Ondanks zijn lange DOS ervaring voelde hij zich erg verrast en reuze gelukkig met het zeer gebruiksvriendelijke OSX besturingssysteem. Samen hebben wij nog heel veel meer ontdekt wat hier allemaal mee mogelijk was. Ger was een buitengewoon modern denkend mens en een bijzondere vriend. Ger, dankjewel voor de gezellige en leerzame uren die wij samen konden doorbrengen. Ik zal je voortdurend missen. Ik wens de dochters en familie heel veel sterkte toe.

Op 13 oktober 2019 om 22:15 uur getekend door: George van der Meij

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst