Dit register is aangemaakt door Ciska van ter Meij op 17 november 2019 en blijft zichtbaar tot 17 februari 2020

Pieter Sybren Meurs

21 december 1952 te Alkmaar 15 november 2019 te Diemen

“Sapristi”

“Duizend bommen en granaten”
Pieter heeft ons verlaten.

Lieve bijzondere Pieter, wat ben ik blij dat ik je heb gekend en dat ik muziek met je heb mogen maken. Ik ben sprakeloos.....jij was echt iemand die de wereld beter maakte. Dus: waarom? Ciska, Thijs, Sophie: heel veel sterkte. Wat heeft hij veel van jullie gehouden!!! En : terecht.

Op 20 november 2019 om 12:59 uur getekend door: Carolien Sch

lieve, originele, getalenteerde, muzikale, schaakmeesterlijke, absoluut vrijdenkende, sportieve, berokken, optimistische, liefdevolle en humorvolle Pé, ik vind het maar niks dat je ons, duizend bommen en granaten, hebt verlaten. Maar je strijd was gestreden, dapper en zonder morren voor zover ik dat meekreeg. Ciska, Thijs, Sophie, Theo en andere dierbaren: heel veel sterkte!

Op 20 november 2019 om 15:47 uur getekend door: Titia Bal

Beste Pieter, Je was een goede vriend, hartelijk, open, sociaal en goedlachs. Ik zal je missen, ook de gezellige discussieavonden bij jullie thuis. Gecondoleerd Ciska, Thijs en Sophie.

Op 20 november 2019 om 15:59 uur getekend door: Jeroen Vuurboom

Lieve Pe, Helaas nooit meer jouw mooie verhalen met bijzondere wendingen over van alles wat je bezighield. En dat was veel en mooi. Kuifje huilt. Het was zo 'gewoon' om vrienden met je te zijn. En dat al vanaf de middelbare school. Pe, een goede reis, forever in mijn hart. Lieve Cis, Thijs en Sophie heel veel sterkte.

Op 20 november 2019 om 18:12 uur getekend door: Yvon Bos Eijssen

Dag lieve Ciska, Thijs, Sophie en verdere familie. Elsje en Cor condoleren je met het heengaan van jullie Pieter. "Opnieuw geboren wil ik worden Rakettechniek als hulp Tussen sterren zal ik reizen Tot mijn ontwaken t’rug" We zullen aan jullie denken Wij genoten altijd van hem. Missen een afscheidsdienst. Komen jullie zien en afscheid van Pieter nemen zondagmiddag aanstaande tussen 15 uur en 16 uur 30

Op 20 november 2019 om 18:38 uur getekend door: Elsje van Nieuwenhuizen en Cor Bakker

Beste Ciska, Thijs en Sophie hij was een groot mens, Pieter. Wat een mooi mens, zo zorgzaam met zijn dierbares. Nu hij er niet meer is, is het verstillend maar ook goed. Gecondoleerd.

Op 21 november 2019 om 12:38 uur getekend door: Piet de Jong

Lieve Ciska en kinderen, Pieter was Pieter, er was er maar een. Pieter was een lieverd, zo was er maar een...Zijn laatste brieven toonden hem als een mooi en betrokken mens, hij hield van het leven en al de spelletjes daaromheen...hij was mijn liefste collega. Dan komt die rotziekte, die fucking rotziekte, hij heeft het allemaal doorstaan...maar niet zonder jullie steun en hulp...hij zou het nog lang volhouden, maar dan komt daar toch de man met de zeis....Lieverds, ik wens jullie veel kracht om door te gaan, Pieter zou het gewild hebben, doorgaan... maar het went nooit, en dat is ook goed...Liefs...

Op 21 november 2019 om 18:04 uur getekend door: Peter Bootsman

Lieve Ciska en kinderen, Pieter was Pieter, er was er maar een. Pieter was een lieverd, zo was er maar een...Zijn laatste brieven toonden hem als een mooi en betrokken mens, hij hield van het leven en al de spelletjes daaromheen...hij was mijn liefste collega. Dan komt die rotziekte, die fucking rotziekte, hij heeft het allemaal doorstaan...maar niet zonder jullie steun en hulp...hij zou het nog lang volhouden, maar dan komt daar toch de man met de zeis....Lieverds, ik wens jullie veel kracht om door te gaan, Pieter zou het gewild hebben, doorgaan... maar het went nooit, en dat is ook goed...Liefs...

Op 21 november 2019 om 18:04 uur getekend door: Peter Bootsman

Met veel dierbare herinneringen zullen we aan je blijven denken. Vooral natuurlijk aan de onvergetelijke concerten van de Legendary Last Ones. Gijsbrecht en Margo

Op 22 november 2019 om 20:56 uur getekend door: Gijsbrecht Roijé en Margo Rens

Lieve Pé, Niet onverwacht maar toch zo plotseling heb je ons verlaten. Onze dierbare vroege vriendschap heeft mij veel herinneringen gebracht die diep zijn ingesleten. Herinneringen uit oude tijden aan gezamenlijke avonturen en ervaringen waarin muziek ontegenzeggelijk de boventoon voerde. Een peinzende of fronsende blik die boven je indertijd immer dampende pijp uitsteeg. De verbaasde ogen bij een onverwacht akkoord, gesloten ogen van genot bij het samen luisteren naar alweer een nieuwe elpee. ‘Your Song’, en zovele andere. Maar ook de harde lach bij een grapje dat voor jou het liefst uitblonk op de vierkante centimeter. En nog zoveel meer. Veelal gehinderd door fysieke afstand en verschillende levenspaden hebben we elkaar later niet meer zo vaak gezien. Maar we schreven elkaar, nog tot kortgeleden aan toe. Vanwege bijzondere en nogal bizarre omstandigheden lukt het mij niet om voor zondag over te komen. Het is een nare gedachte te ontbreken wanneer zoveel van jouw dierbaren bij elkaar zijn om afscheid van je te nemen. Maar een die in het niet valt bij de wetenschap dat je er niet meer bent. Ik weet niet waar je nu wel bent of waar je heengaat. Ik hoop dat je je wereld van muziek hebt kunnen meenemen. Schrijven zal niet meer gaan. Maar herinneringen blijven en schrijven in gedachten kan altijd. Ik wens je een goede reis en, zoals je je ons laatste mailtje afsloot: ‘tot schrijfs’…

Op 23 november 2019 om 10:51 uur getekend door: Jan van Dingstee

Beste Pieter, De foto die voor me ligt kan ik helaas niet uploaden, maar zegt alles: jij met monnikenkapsel, pijp in de mond en in smoking spelend op de bas, ergens midden jaren tachtig met Biggles. Hergé zou met dat beeld wel raad weten. Wie had toen kunnen bedenken dat jij, lichtvoetig als je was, ook een geweldenaar zou blijken in het jarenlang omgaan met een dodelijke ziekte. Rust zacht. Ik wens je familie alle sterkte.

Op 23 november 2019 om 16:24 uur getekend door: Joost Italianer

Lieve familie, Pieter was een gewaardeerde collega, rustig en altijd goed gehumeurd. Met de verbale vaardigheden om voor depressieve gespannen patienten tijdens een wandeling het leven weer wat lichter te maken. Om te ondersteunen waar nodig, altijd was de bereidheid daar. Zonder klagen zijn ziekte gedragen, uit zichzelf er nooit over sprekend, slechts alleen als je vroeg hoe het nu ging. Ik voelde bewondering voor je en heb je dat ook verteld. Ik zal je missen. Met oprechte deelneming.

Op 24 november 2019 om 04:14 uur getekend door: wilma hatzmann

Lieve Ciska, Thijs en Sophie, ook al heb ik Pieter misschien maar een klein tiental keren mogen ontmoeten, hij zal altijd een levendige herinnering bij mij oproepen. Hoe hij was, hoe hij sprak, die enkele keer dat we samen muziek maakten... Hij heeft samen met jullie de afgelopen jaren zijn ziekte moedig en heldhaftig gedragen. Dat was heel bijzonder om te zien. Zijn optimisme en levensvreugd was aanstekelijk en zal dat hopelijk nog heel lang zijn. Nu breekt een nieuwe periode aan. Ga door met leven zoals hij dat gewild zou hebben. Dan komt het goed.

Op 24 november 2019 om 12:22 uur getekend door: Armand Wemelsfelder

Lieve Ciska, Het is heel bitter voor je om je partner te verliezen. Ik wens jou en je naasten heel veel sterkte toe in deze heftige tijd en dat met ze tot een mooie herinnering van je partner komt.

Op 24 november 2019 om 13:38 uur getekend door: Dick Van 't Hof

Lieve Ciska en kinderen, Met bewondering heb ik gezien hoe Pieter de afgelopen jaren alles uit het leven heeft gehaald. Altijd vrolijk, nooit geweeklaag, altijd vooruit kijkend. Voor mij is hij een levenskunstenaar. Met zijn overlijden gaat ook een stukje geschiedenis van Muziekcentrum Zuidoost verloren. Pieter kon daar altijd zo smeuïg over vertellen, zoals over die keer dat hij op het muziekcentrum dat toen nog in Ganzenhoef zat door een groepje actievoerende bejaarde ouderen werd gegijzeld. Ik zal hem missen.

Op 25 november 2019 om 16:42 uur getekend door: Esther van Muziekcentrum Zuidoost

Beste Ciska, hoorde afgelopen weekend van Harriet Bosman dat Pieter is overleden. Wist niet wat ik hoorde. Die altijd opgewekte , behulpzame Pieter. Nog zo jong. ik wens je alle sterkte om dit verlies te verwerken.

Op 28 november 2019 om 14:04 uur getekend door: Joep Wanders

Dear Pieter and family, We loved you and your music very much and while Pieter has departed, his music brings memories. Love, Kathy and Michael.

Op 30 november 2019 om 17:50 uur getekend door: Michael and Kathy Postma

Dag Pieter, je onverwoestbare goede humeur blijft me bij! De laatste keer dat je op het MZO was was hartverwarmend en ik zag zoveel veerkracht Dag Christine

Op 03 december 2019 om 15:01 uur getekend door: Christine

Lieve Ciska, ik heb Pieter maar één keer ontmoet op Pruts, maar herinner me hem goed. Mooie gesprekken en een scherpe geest. Ik wens je heel erg veel sterkte in deze tijd!

Op 04 december 2019 om 13:19 uur getekend door: Margot

Condoleance toevoegen

Je e-mail adres wordt niet getoond

Gedenktekst